fredag 22. mai 2020

Prinsesse Henrik


Av Michael Escoffier
Illustrert av Roland Garrigue
Oversatt av Rosa K.N. Thoresen
Fontini, 2020
26 s.
Målgruppe: 4-7 år
Bokmål


Henrik skal på karneval i barnehagen. Han vil IKKE kle seg ut som sjørøver eller supermann, han vil være prinsesse! Med storesøsters kjole og sminke fra mamma ser han ut som en ekte prinsesse. Alle kan kle seg ut som det de vil, mener Henrik. Alle bestemmer over seg selv, sier han.

En prinsesse trenger en ridder. Ingen riddere vil være med Henrik, men dragen Sara vil. Alle barna skal være med på et danseshow, men nå begynner det å bli slitsomt å være prinsesse. Han snubler i kjolen og skoene er vonde. I tillegg skal alle ta bilder! Etter showet har Henrik fått nok, han vil IKKE være prinsesse på neste karneval. Da vil han være ….. havfrue!

Vurdering: Dette er en bok om å teste ut hvem man vil være, kle seg ut som man vil og tørre å være annerledes. Hvorfor skal man bare gjøre det som passer andre? Boka er morsom, fargerik og gjenkjennelig. Det er en del humor og morsomme situasjoner i den som barn liker.  Det rosa omslaget appellerer mest til jenter, men dette er en bok gutter også har glede av. Jeg likte boka godt.

Språk: Godt og enkelt språk. Noen få ord er med store bokstaver.

Illustrasjoner: De er fargerike, levende og gode, og utfyller teksten godt.

Emne: Annerledeshet, vennskap, rom for å teste ut hvem man vil være.

Alder: 4-7 år.
Passer godt til høytlesning. Anbefales.


Anmeldelse skrevet av Ingunn Greibesland, Nodeland bibliotek (Kristiansand)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.