fredag 22. mai 2020

Julian er en havfrue


Av Jessica Love
Illustrert av Jessica Love
Oversatt av Eivind Sudmann Larssen
Mangschou, 2020
34 s
Målgruppe: 3år+
Bokmål


Julian sitter på toget en dag med Besta og der ser han tre havfruer. Julian elsker havfruer og begynner å drømme om det å være en havfrue selv. Han forteller det til Besta og får ikke noe svar.

Da får Julian en fantastisk ide. Han vil kle seg akkurat slik som de havfruene han så på toget. Julian finner frem til et flott havfrueantrekk som han viser til Besta og hun har en overraskelse til Julian.

Emne: familie og identitet

Språk: Det er ofte korte setninger i boka og det er flere sider som består bare av vakre illustrasjoner.

Vurdering: «Julian er en havfrue» av Jessica Love er en vakker bildebok om å være seg selv. Boka er fylt med flotte illustrasjoner. Dette er en varm historie som er lett å følge for både små og store. Man kan lese dette som en historie om det å ville kle seg som man vil, men den kan også leses som en historie om en som vil endre kjønn. Det at boka har flere sider ved seg og at den får bade voksne og barn til å tenke på at alle er forskjellige, er en godt ting. På grunn av dette kan man lese boken flere ganger. Selv om dette er en bok med få ord, forteller illustrasjonene en vakker og varm historie.


Anmeldelse skrevet av Mette Henriksen, Kristiansand folkebibliotek Tangvall bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.