tirsdag 26. mai 2020

Alt skal brenne


Av Sofia Nordin
Oversatt av Lene Stokseth
Mangschou, 2019
270 s.
Målgruppe: 15+
Bokmål


Agnes og Minna er søstersjeler. De har vært uadskillelige siden de gikk på barneskolen. Krigersøstrene gjør alt de kan for å redde verden. Alt er tillatt så lenge det er for saken. Men det er ikke lett alltid å endre verden, når verden ikke vil endre seg med en gang. Minna er energisk, direkte, intens og revolusjonerende. Agnes har alltid fulgt Minna og blitt med på mange rare stunts. Ting er ikke alltid slik de ser ut og det er ikke alltid lett å være en venn når noen du er glad skjuler hvordan de har det.

Tema i boka er vennskap. Historien blir fortalt fra Agnes sitt synspunkt og gjennom henne kjenner man hvordan det er å være lidenskapelig, trist og ensom. Agnes og Minna balanserer hverandre selv om de begge lar seg rive med av sine lidenskaper.

Emner: vennskap, kjærlighet, mental helse og selvmord.

Språk: Boka er skrevet på bokmål. Det er en god flyt i boka, men dette er ikke en lettlest bok.

Alder: Denne boka passer for ungdommer fra 14 år og oppover. Dette er en bok som tar for seg alvorlig temaer og kan være veldig intens for de som har opplevd eller opplever lignende situasjoner som hovedpersonene.

Vurdering: «Alt skal brenne» egner seg godt for de som er ute etter en bok om vennskap, men som er klar over at dette er ikke en bok med en lykkelig slutt. Den kan også brukes som en diskusjonsbok for de som skal ta opp det å være nær en som har det vanskelig. «Alt skal brenne» er en bok fylt med et vennskap som engasjerer leseren. Dette er en gripende historie som det er vanskelig å legge fra seg.


Anmeldelse skrevet av Mette Henriksen, Tangvall Bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.