onsdag 28. oktober 2020

Stesøster

Av Jennifer Donnelly
Vigmostad og Bjørke, 2020
463 s.
Målgruppe: 13-18 år
Bokmål


Askepott har funnet sin prins, og tilbake sitter de to stygge stesøstrene, Isabelle og Tavi med avskåret hæl og tær. Begge er hatet av alle i landsbyen for hvordan de behandlet sin vakre og gode stesøster.

Et annet sted sitter en datter, mor og kone, og tegner skjebnekart til menneskene. Livene er tegnet opp fra fødsel til start og stien må følges. Men det finnes en som kjemper for den fri vilje, Markien av Hell. Han stjeler kartet til Isabelle og inngår et veddemål med skjebnekona. Isabelle skal få en sjanse til å velge sin egen vei. Mens skjebnekona og markien gjør alt i sin makt for å styre henne i sin retning, er det til syvende og sist opp til Isabelle selv å gjøre de riktige valgene.

Stesøster er en spennende, ukomplisert og lettlest fantasy hvor hovedpersonen er stygg og slem, men også trassig, sterk og god. Hun lever i en verden hvor jenter skal være pene, tankeløse, føyelige koner som ser opp til sin mann. Budskapet om at jenter er mer enn sitt utseende blir overtydelig og litt irriterende, men lett å tilgi i og med den gode intensjonen. Alt i alt er det et fint innrammet eventyr med en sterk agenda.

Emne: feminisme, kjærlighet, menneskelighet, kvinnekamp, eventyr, fantasy 


Anmeldt av Tove Jeanette Kittelsen, Arendal bibliotek


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.