torsdag 29. oktober 2020

Spesialklassen


Av Flu Hartberg
Cappelen Damm, 2020
191 s.
Målgruppe: 9-13 år
Grafisk roman
Bokmål
 

Steven er skolens mest populære gutt, sønn av sjefen for det populære iBrain-selskapet. Han har alt: ser kjekk ut, er rik, god i sport, men ikke for god på prøver fordi han ikke vil være nerd. Han har til og med den nyeste versjonen av iBrain, som gjør at du kan være koblet til nettet dag og natt, uten verken mobil eller pc. Alt er koblet direkte til hjernen din. 

En dag begynner Steven å oppføre seg ukontrollert fjollete - og etterpå husker han ikke hva han har gjort. Mot sin vilje flyttes han til den beryktede Spesialklassen - klassen som alle ser ned på. Hvordan skal han overleve dette? Så viser det seg at Spesialklassens supernerder, og spesielt den superintelligente Ella, kan hjelpe Steven med det mystiske og uforklarlige problemet. Gjennom en slags VR teknikk klarer de å komme inn i hjernen hans og finner årsaken, nemlig at noen har hacket seg inn i Stevens hjerne.

Stevens forhold til faren er også et tema, for det viser seg at den suksessrike faren ikke er så helstøpt som man kunne tro.

En morsom og underholdende grafisk roman. Godt språk. God historie. Gode illustrasjoner.

Emneord: Skolen. Hacking. Far og sønn-forhold. 


Anmeldt av Randi Lundvall, Gjerstad bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.