torsdag 29. oktober 2020

Krypto 1: Ned i dypet

Av Hans Jørgen Sandnes
Gyldendal, 2020
143 s.
Målgruppe: Fra 8 år
Bokmål
Tegneserie


Ophelia flytter til sin nye fosterfamilie i Saltvik. Samtidig forsvinner en gutt i havet etter et stup. Ophelia er interessert i kryptozoologi og alle undersjøiske vesener, og det samme er fiskeren Bernard. En kveld ser Ophelia noe mystisk fra vinduet, noe som rører seg under havoverflaten.

Sjefen på akvariet skal på oppdrag fra politiet lete etter den forsvunne gutten med undervannsrobot, og under prøveturen blir Ophelia med. De oppdager et signal som plutselig forsvinner. Ophelia og Bernard sjekker, med det resultat at Ophelia blir innestengt i en grotte under Hatteberget samtidig som et digert sjømonster blir tatt til fange. Kan monsteret ha noe med den forsvunne gutten å gjøre? Og hvem skal redde Ophelia?

Vurdering: Ned i dypet er første bok i en planlagt serie. Det er en spennende, levende og gøy bok. Den er en animasjon i tegneserieform, med enkle tegninger og lydbeskrivende ord. Det er lite dialog, men det fungerer. Tegningene beskriver godt historien. Det skjer mye på kort tid, og den går ikke i dybden på noe. Ophelia er trygg og slår seg fort til ro i den nye familien. Litt humor for oss voksne er det også, med den litt karikerte storesøsteren som blåser tyggegummibobler hele tiden, og familiens navn Birken. Dette er en snill bok der de fleste er greie med hverandre og alt ender godt. Anbefales.

Illustrasjoner: Begrenset fargebruk, mye grønt. Gode og beskrivende. Sandnes er en av Norges mest kjente illustratører.

Språk: Enkelt. Store bokstaver. Dialog og lydbeskrivende ord.

Emner: Spenning, vennskap, familie, kryptozoologi.


Anmeldt av Ingunn Greibesland, Kristiansand folkebibliotek Nodeland

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.