torsdag 29. oktober 2020

Girlskate


Av Steffen R.M. Sørum og Eldrid Johansen
Illustrert av Ingrid dos Santos
Gyldendal, 2020
144 s.
Målgruppe: jenter 10-14 år


I denne boka er det Molly, ca.11-13 år, som er hovedpersonen. 

Før sommerferien var alt greit; Sofie var bestevenninnen, og sammen bygget de hytte og lagde tegneserier. Etter ferien er alt forandret. Sofie har liksom blitt en annen, «en fremmed», og vil ikke være sammen med Molly. Foreldrene til Molly er veldig opptatt av fotball (moren har til og med spilt på landslaget). De skjønner ikke at Molly ikke vil spille fotball, men presser henne til å fortsette. Hun har jo begynt og sluttet på så mange idretter allerede. Sofie er selvfølgelig stjerne på laget, mens Molly ikke mestrer spillet. 

 Molly elsker å tegne, og har meldt seg på en konkurranse for å bli med på et tegnekurs. Foreldrene bruker tegnekurset som et pressmiddel. Hvis Molly skal få delta på dette kurset, må hun fortsette på fotballen. 

En dag får Molly se ei jente på skateboard. Fasinert løper hun etter, og følger så med inn i skatehallen. Fra da av er Molly hekta på skating. Men det er også begynnelsen på mange løgner, og hemmeligheter. Hun må nemlig skulke fotballtreningen for å skate. Det blir etter hvert komplisert å sjonglere mellom skating og fotball.   

Foreldrene til Molly har avtalt at Sofie skal overnatte hos Molly, noe de to jentene ikke er begeistret for. Men det ender med at Molly forteller Sofie alt om skatingen, og at hun har stjålet pengene hun fikk på dopapirsalget (penger som skulle gått til fotball-laget, og som hun har brukt på beskyttere.) Den kvelden blir de to jentene venner igjen. 

Neste dag er det Mollys foreldre som endelig finner ut alt Molly har holdt hemmelig. De dukker opp i skatehallen, og Molly får både vist hva hun kan på brettet, og sagt ifra at hun ikke vil spille fotball.
Det ender bra med både tegnekurs, Molly kan fortsette med skating, og hun har nå Sofie som venninne igjen..

Språk: Språket flyter bra. Boka er delt opp i forholdsvis små kapitler, og fine illustrasjoner.

Tema: Ei bok om vennskap, men også om å føle seg utenfor, å ta sine egne valg, og tørre nye ting.


Anmeldt av Ann-Cathrine Sagedal, Vennesla bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.