tirsdag 18. mai 2021

Slik levde T. Rex: kongen av dinosaurene


Av Hurum, Jørn H.
Illustrert av Esther van Hulsen
Vigmostad & Bjørke
47 unummererte sider
Målgruppe: 3 – 9 år
Bokmål


Det er alltid spennende å lære at før mennesket så lede det store skapninger med klør og tenner. Dinosaur finnes enda (fugler regnes som dinosaurer i moderne vitenskap), men den mest kjent utdødde dinosaur er vel Tyrannosaurus eller T.Rex som det mest brukte navnet. 

I denne boka er det fokus på denne dinosauren fra starten av livet til de er klare å lage nye barn.  Det er en fin reise hvor vi ser dinosauren klekker ut fra et egg, spiser insekter som mat og vokser opp til en som kan kjempe mot andre dinosaurer.  

Med i de korte setningene er fine illustrasjoner på hvordan de ser ut. Særlig spennende er hvordan T-Rex ser ut som liten med fjær på. De fleste illustrasjonene er tegnet med blyant med deler av illustrasjonen farget for å vektlegge et par detaljer. Som hvor fargerik fjærene er på dinosauren til blodspor etter en kamp mellom dinosaurer. 

Vurdering:
Dette er en flott liten faktabok for de som vil vite mer hvordan T rex levde i sin tid. Fra egg til voksen så er det en flott faktabok som er lett å lese. Det er fine illustrasjoner med kort tekst som sørger for at den er lett å lese for de eldre, men fin høytlesing for de yngste dinosaurelskerne. 

Språk: Lett og enkelt språk

Emneord: Dinosaur, T-Rex, Tyrannosaurus.Anmeldt av Erlend Andreas Skogrand, Flekkefjord bibliotek


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar