tirsdag 2. april 2024

Emil surrer det til

 

Av Camilla Kuhn 
Cappelen Damm, 2024
48 unummererte sider
Målgruppe: 6 til 9 år
Bokmål 


Emil surrer det til er en fiffig historie skrevet og illustrert av Camilla Kuhn. I boka møter vi Emil, som redder en flue fra å drukne i badekaret. Etter dette nekter flua å vike fra Emils side siden den har blitt så glad i Emil, noe som fører flere latterlige situasjoner. Etter hvert blir dette veldig slitsomt for stakkar Emil, og han må prøve å finne en løsning på flue-problemet.

Bokas kombinasjon av lettlest tekst, en tullete historie og morsomme illustrasjoner gjør at dette er en god bok for ferske lesere. Den litt åpne slutten gir også leseren mulighet til å fabulere rundt hva de tror kommer til å skje videre.

Dette er ikke en ny historie fra Camilla Kuhn, men en revidert utgave av hennes tidligere bok Jon og flua fra 2011. Jeg kan ikke forstå behovet for å utgi denne reviderte utgaven da det er snakk om få, små og (i min mening) ubetydelige endringer fra originalen. Den største forskjellen er tittelendring til Emil surrer det til og et nytt omslag, bortsett fra dette er det kun tre ord som har blitt endret fra originalteksten. Jon heter nå Emil. På skolen blir han ikke lenger undervist av frøken, men av læreren. Og når han prøver å oppsøke informasjon om fluer skjer ikke dette lenger på datamaskinen, men på nettet. Bortsett fra dette er både tekst og illustrasjoner identiske i de ulike bøkene. 

Alt i alt er dette en morsom og lettlest historie som jeg absolutt anbefaler for nye lesere. Men om man leser denne nye utgaven eller den gamle, tenker jeg er likegyldig for leseropplevelsen. 


Anmeldt av Kaia Pihl, Kristiansand folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.