tirsdag 2. april 2024

Papirflybursdag

Av Anette Saugestad Helland
Gyldendal, 2023
56 unummererte sider
Målgruppe: 3-9
Bokmål

 

Alle ser på Augusta, alle synger bursdagssangen for henne. Hun har på seg en krone som glitrer og alt rundt henne glitrer også. De andre i barnehagen spør henne hvordan hun skal feire bursdagen sin. En sier han skal ha superheltbursdag og en annen vil ha prinsessebursdag med monstre, men hva vil Augusta? 

Hun og mamma har alltid pleid å feire bare de to, men en i barnehagen sier det må være masse gjester i en bursdag for at det skal være et ordentlig bursdagsselskap, og man må lage masse invitasjoner også. Augusta lager mange invitasjoner og hun bretter dem til papirfly, og når hun skal hjem fra barnehagen flyr de ut av sekken hennes en etter en. Det er bare et problem, og det er at mamma sier de ikke har råd til å ha bursdagsfest, så hvordan skal dette gå?

En god og varm bok om det å ikke ha like god råd som de andre, men også om vennskap og det å ha gode mennesker rundt seg. Boken er også fint illustrert med svarte og fargerike motiver som skaper kontraster. Billedbok for barn fra 3 til 9 år.

 

Anmeldt av Jeanette Sødal Blomberg, Lillesand folkebibliotek


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.