tirsdag 15. mars 2022

Georg er borte


Av Ragnar Aalbu
Vigmostad og Bjørke AS, 2021
44 unummererte sider
Målgruppe: 3-6 år
Bokmål


Hovedpersonen, en gutt som vi ikke får høre navnet på, har hatt katten Georg siden gutten var liten. Nå er katten borte, og far blir med for å lete på de stedene katten pleier å være. Underveis snakker de om at Georg kan være død og hvordan de savner farmor som er død. 

Bildebok med lite tekst på hver side hvor tegning og tekst spiller godt sammen. De går forbi kirkegård i det de snakker om døden, en mor med barnevogn og eldre mennesker samt ambulanse når de snakker om livet.

Illustrasjonene får deg til å gå på jakt i tegningene. Bokstavklosser på de to første sidene kan danne ordet GEORG og BORTE. 

Spesiell tegnestil, men mindre humor enn Aalbu ofte har. Vi har likevel hovedpersonens veldig store i hode i forhold til kroppen. Alle, både dyr og mennesker har like øyne. Hovedpersonen beskrives som veldig liten, han rekker omtrent til farens kne. Hovedpersonen, «jeg» er vanskelig å aldersbestemme. Han er tegnet veldig liten, men har noe avanserte tanker som «Jeg klarer ikke å tenke på at Georg kan være borte for alltid.» Bokas målgruppe er nok primært 3-6 år, men kan brukes for eldre barn. Her er gode muligheter for samtale rundt bildene.

Tema: Døden, kjæledyr, savn, sorg.


Anmeldt av Marian Børnes, Tangvall bibliotek


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar