tirsdag 15. mars 2022

Marvin Mellom og fred på jorden


Av Bobbie Peers
Illustrert av Bobbie Peers
Aschehoug, 2021
213 s.
Målgruppe: 9-13
Bokmål


Boka handler om Marvin Mellom som ikke har noen venner og sliter med noen ekle bøllejenter på skolen som mobber ham og nekter andre å være sammen med ham. Han blir også hetset av den onde skolebussjåføren Limbo-Linda og av den absolutt ubrukelig og klossete rektor Tor som snubler seg halvblind fram i verden. Siden han er så klossete og veldig lang må han bruke hjelm hele tiden.  Han forlanger at Marvin må finne seg en venn. Hvis ikke må Malvin være assistenten til onde Limbo-Linda hver morgen på bussen.

Marvin ønsker å bli en superstjerne på Youtube, men det er ikke lett når de få følgene han har ikke får lov av bøllene å følge ham.

Men alt forandrer seg den dagen det detter ned et merkelig metallegg i hagen og ut av egget kommer en gutt som er nøyaktig lik Malvin. Forskjellen er et ekstra øye midt i pannen. Romvesenet er kommet til jorden for å lære av Malvin å være en helt normal gutt. Vesenet kan forandre seg til hva det vil. Da det forandrer seg til den mest populære filmstjerna, og opptrer som venn av Malvin, forandrer alt seg. Malvin blir ikke bare jorden mest berømte person, men universets. Det viser seg at en hel flåte med ufoer har fulgt med for å lære å bli en helt alminnelig gutt. Når de lander i hagen blir det stor ståhei, men Malvin gjør noe unormalt, slik at han mister respekten, og alle romvesenene returnerer til sin egen planet. Og det er bra, for general Veivelling står klar til å starte et luftangrep mot dem og det ville starte en universkrig. Så Malvin blir en ordentlig superhelt, men det er det bare han som vet. 

Og han får seg en bestevenn i Tor-Willy som også var et mobbeoffer, men som er den eneste som hjelper Marvin mot bøllene. Sammen tør de stå opp mot dem.

 Jeg likte boka veldig godt. Språket er humoristisk med mye dialog og med mange artige illustrasjoner av forfatteren. Lett å lese. Tittelen må være inspirert av TV-serien Malcolm midt i mellom.

Boka var nominert til Arks barnebokpris i 2021. Bobbie Peers debuterte som forfatter med Luridiumstyven som han vant ARKs barnebokpris for i 2015. Peers er også filmregissør, manusforfatter og illustratør. I 2006 vant han Norges første og foreløpig eneste Gullpalme i Cannes.

Emne: romvesener/vennskap/mobbing

Genre: Humor


Anmeldt av Åse Biribakken, Farsund bibliotek


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar