tirsdag 15. mars 2022

Melkeveien 4


Av Bente Olene Georgsen
Illustrert av Hege Terese Fjøra
Kolofon, 2021
52 s.
Målgruppe: 5-10 år
Bokmål


Hovedinnhold:
I denne boka tar forfatteren oss med på en fantastisk reise til stjernehimmelen. Der møter vi stjernene som bor i Melkeveien. Vi blir kjent med kjekkasen Melke som er sjefen i gata. Angel som har magiske krefter og passer på at alle har det bra. I nummer fire bor det seks stjerner. Det er pappa Karl, mamma Solgull og de fire stjernebarna deres. Alle stjernene passer på barna som bor nede på jorden. De tar gjerne en tur med Karlsvogna til barn som har det ekstra vanskelig. Noen får til og med bli med på en uforglemmelig reise til Melkeveien. 

Vi blir også kjent med Merkus som styrer skyene, Luna og Lunar som lager fullmåne og lenger nede i gata bor Uranus, Orion og Ju-Peter. 

Sist men ikke minst har vi Kong Neptun som er kongen på stjernehimmelen. Han har også ansvar for de syv hav og de som ferdes der. 

Alle på stjernehimmelen samarbeider, både dag og natt slik at vi som bor nede på jorden skal har det best mulig. Bare sjekk selv på klare kvelder. Og husk, om det er skyet, fins alle stjernene like bak.

Vurdering:
Boken er lærerik og fantasifull med flotte illustrasjoner. Passer godt til høytlesning for aldersgruppen 5-10 år. Finnes også som e-bok. Last ned og lytt til den flotte sangen på Youtube. 

Tema: Stjernehimmelen og fantasi


Anmeldt av Reidun Høiland, Farsund bibliotek


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar