tirsdag 15. mars 2022

Jakten på evighetsmaskinen: Oppfinneren bok 1

Av Lars Henrik Eriksen
Egmont serieforlag, 2021
139 s. (tegneserie)
Målgruppe: 9-13 år
Bokmål


Kobolt vokser opp på en idyllisk liten øy som heter Mata-Mata hvor innbyggerne lever av jordbruk ved bruk av kjempeskilpadder.

Første gang vi møter Kobolt er han en liten gutt som gjerne sitter oppe hele natta for å finne opp nye ting. Hans store helt er bestefaren som er oppfinner. Kobolt liker å være sammen med bestefaren som stadig har nye oppfinnelser å vise ham. 

En dag viser bestefaren Kobolt alfa-mobilen. Dette er en bil som er fylt med alfa-energi som er en spesiell energikilde. Bilen kan fly, men dessverre er den ikke helt ferdig utviklet så turen ender med et krasj. Kobolt vil gjerne vise sin gode venninne, Linnea, alfa-mobilen, men han mister kontrollen og det ender i en stor eksplosjon. Både Linnea og Kobolt blir skadet. Verst går det med Kobolt som må amputere begge beina. Etter ulykken blir bestefar forvist fra Mata-Mata.

Historien gjør et hopp og Kobolt er nå blitt en ung gutt. Han sitter i rullestol og holder fremdeles på med oppfinnelser. Siste oppfinnelse er robotbein slik at han kan gå igjen. Men strømmen går på Mata-Mata når han skal lade opp batteriene til robotbeina.  

Kobolt og Linnea oppsøker bestefars hus for skaffe øya strøm igjen. Der finner de bestefars hologramrobot som viser at bestefar, sammen med mange andre, har vært på jakt etter en evighetsmaskin. Den kan løse utallige verdensproblemer, men oppfinnerne har gjerne hatt personlige mål og ønsker for denne energikilden. Hologramroboten viser hvor bestefar befinner seg nå og boka slutter med at Kobolt legger ut på reise for å finne bestefaren.

Dette er en science fiction-tegneserie laget av Lars Henrik Eriksen om vant Egmonts tegneseriekonkurranse i 2018 og deretter fikk bokkontrakt. Tegningene er tiltalende og kan minne om japansk mangastil og vil appellere til leserne i målgruppen. Detter er første boka i en serie og den legger premissene for den videre fortellingen. Kobolt er en oppfinnsom gutt og han vil nok få bruk for denne egenskapen videre.  Bokas tittel kan være litt misvisende for det er når boka slutter at jakten på evighetsmaskinen begynner. 

Emne: Nysgjerrighet og oppfinnelser

Anmeldt av Olaug Sætren, Grimstad bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar