tirsdag 11. oktober 2022

Hva jeg gjorde med pengene

Av Maren Skolem
Aschehoug, 2022
351 sider
Målgruppe: ungdom 13+
Bokmål

Tema: Voldtekt, Følelser, Angst, Musikk.

Johanne er en student journalist i Trondheim og skal intervjue bandet «Ask for Octobers» . Etter en fest kveld blir hun voldtatt av gitaristen i bandet. Når hun finner ut at hennes lillesøster Aina, som spiller fiolin og er influenser skal være med bandet i en måneders turne i Europa så får Johanne panikk. Da får hun en fantastisk god og dårlig ide. Hun blir med bandet for å dokumentere turneen og passe på Aina.

«Hva jeg gjorde med pengene» er skrevet som en historie hovedpersonen Johanne skriver til medietilsynet over hva pengene gikk til og hvorfor det ikke ble en nyhetsrapport. Sammen blir vi med henne med følelsene før intervjuet med bandet, følelsene etter kvelden og reisen rundt Europa. Gjennom alle følelsene Johanne føler når hun er på vakt, opplevelsene på turnen og hvordan hun skal overleve med gjerningsmannen ganske nærme hele tiden. Dette sørge for at man kan beskrive boka som en blanding av psykologisk thriller, følelsesroman og musikk reise.

Problemet er at når boka prøver å gjøre alt sammen, så detter den ofte sammen og krasjer i gulvet. Det blir aldri dårlig, men stedene de drar til smelter sammen og mange hendelser i boka blir glemt mens man leser. Anmelder kan melde seg skyldig i å ha måttet lese noen sider flere ganger fordi han ikke fikk med seg hva som har skjedd. Man kunne ønske at deler av boka ble kuttet ned, men er glad for at det viktigste bevarer. At voldtekt setter spor på kroppen og det er viktig å dele med noen man stoler på. 


Anmeldt av Erlend Andreas Skogrand, Flekkefjord bibliotekIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.