lørdag 12. mai 2012

Sirkelen

av Mats Strandberg & Sara B. Elfgren
Gyldendal forlag 2012
Bokmål



En ungdom dør i en liten by, og seks unge jenter samles på magisk vis i en nedlagt park. Dette blir begynnelsen på en kamp mellom liv og død for dem. Ungdommene, som er ukjente for hverandre, må samarbeide for å overleve.

Språk:
boka er skrevet i et «ungdommelig voksenspråk»


Emner:
forelskelse, mobbing, vennskap, usikkerhet, rus, død, magi og boka passer for tenåringer (og voksne).


Vurdering:
Denne boka er spennende og beskriver ulike miljøer og situasjoner som jeg kjenner igjen fra jeg var tenåring selv, men ikke klarte å reflektere over da. Denne boka skulle jeg gjerne lest da jeg var 14 år. Kanskje det hadde vært lettere å akseptere seg selv og den man var da?


Bokas hovedpersoner er seks jenter i 17-årsalderen. De misliker hverandre og vanker i ulike miljøer. Her finner man sossejenta, nerden, anorektikeren, partyjenta, mobbeofferet og frikeren. Det overnaturlige motivet er sentralt i boka, dette skaper spenning og driv. Kampen mellom godt og ondt skaper også ramme rundt jentenes turbulente tenåringstid og setter valgene de gjør og alt de opplever i perspektiv.

I forfatternes etterord skiver de «Denne boka er tilegnet tenåringen i oss». Det er godt sagt og noe i oss vil være «tenåringsaktig» hele livet. Derfor er dette også en bok som godt kan leses av voksne.
Birgitte Kleivset

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.