mandag 27. mars 2023

Supermark

Av Julia Donaldson
Axel Scheffler, illustratør
Omnipax, 2023
32 s.
Målgruppe: 2-5 år
Bokmål

 

«Supermark» handler om den lengste, smidigste superhelten i verden.  Han løfter store steiner med halen, han kaster lasso med halen for å redde en padde, bier som kjeder seg muntres opp når han blir til et hoppetau og mye mer.  

Men så blir Supermark tatt til fange av den onde trollmannen Fisle og kråka hans.  De vil at Supermark skal krype under jorda og grave lange hull for å finne skatter, gods og gull.    

Kråka flyr over små og skremte dyr og roper ut at Supermark skal bli kråkemat.   Da må de forte seg å gjøre noe for å redde Supermark.  De spiser trylleblomsten for å bryte all magi, de har med honning og løv som de putter i nettet som Petterkopp har vevd.  Så fanger de han og flyr han bort.  De dumper han på søppelplassen og flyr tilbake til der Supermark er.  Plutselig hører de bakken begynner å skjelve og der kommer Supermark frem igjen.  Alle dyrene kan igjen leke med Supermark.  Han blir alt mulig fra en huske, sklie, rocke-ring, kran til en trapes-artist.

Fortellingen er på rim og passer best for barn fra 2-5 år. På NRK.no kan man se animasjonsfilmen.

En flott bok om vennskap, samarbeid og superkrefter.  Boka har store, flotte og  fargerike illustrasjoner med mange detaljer.

 

Anmeldt av Tone Valand, Lyngdal bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.