søndag 26. mars 2023

Fakta om overtro

 

Av Hilde Hodnefjeld
Gyldendal, 2023 
I serien Lesebra
37 s,
Målgruppe: 6-8 år
Bokmål


Innhold: 
Faktabok om overtro. Forfatteren har en tanke og et ønske om å holde liv i gamle overtroiske begreper og fenomener.  Det er tolv overtroiske temaer samt en overtroisk person som blir omtalt i denne lille «håndboken» om overtro.

Hvert begrep får et dobbeltsidig oppslag og blir gjennomgått og forklart – i den grad det kan forklares. Det er litt komplisert å gjøre med overtro generelt.

Det som blir omtalt er: Firkløver, Svart katt over veien, bank i bordet, edderkopper, knust speil, stjerneskudd, fredag den trettende, hestesko, nordlys, teater og enden av regnbuen.

Dette er bare en liten flik av overtroiske fenomener. Overtroiske dyr, eller fabeldyr om du vil, troll, huldra og underjordiske er ikke med. Utvalget er nok gjort for å kunne forklare fenomenene så enkelt som mulig for denne målgruppa..

Språk: Bokmål
Genre: Sakprosa
Emne:  Overtro, unaturlige fenomener
Språk:  Lettlest.  Tekst på hvert venstre oppslag med store, tydelige bokstaver

Vurdering: Boka er kort, lettlest med gode illustrasjoner av forfatteren selv. Relativt vanskelige fenomener forklares enkelt. Min mening er at det nok kunne være flere overtroiske fenomener og vesener som kunne være omtalt. De mest kjente og brukte er tross alt med.
 
Anmeldt av Torvald Hellum, Agder fylkesbibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.