tirsdag 28. september 2021

Outlaster

 

Av Nina Borge
Gyldendal, 2021
181 s.
Målgruppe: Ungdom (over 13 år)
Bokmål


Hovedinnhold:
Adrian er en god CS: OG som spiller med noen kjente, men når resten av laget ønsker å delta på en turnering så begynner frykten. Samtidig er livet på skolen forferdelig med alt for mange personer rundt som sørger for det er vanskelig å skjule seg. Når han også er forelsket i en av lagkameratene sine så er det vanskelig når angsten kommer opp. Kan Adrian gjennom vennskap og vilje klare å stå imot alt?


Vurdering:
Outlaster er en fin bok om skolevegring og effekten av angst kan ha for sitt liv. Angsten når det skjer er veldig treffende over hvor ødeleggende det kan være. Den forvandler ting du gleder deg om til trusler og noe som er allerede slitsomt (Skole) som uutholdelig. Detaljene om spillet som Adrian spiller er riktig med en god beskrivelse av rollene som finns i laget, spillet og navnene som viser at Nina Borge har gjort god research eller fått personlig kjennskap til spillet. Det øker troverdigheten på boka og sørger for at fokuset på historien blir klar. Selv om det kan sørge for at noen ikke får med seg helt handlingen vil det sørge for at de som vet hva det er vil ikke føle seg irritert. Fokuset på historien er derimot persondramaet og de viktigste temaene er klar: 

Hvordan man skal jobbe med angsten og hva slags utfordringer det kan ha for å leve et greit liv. På slutten av boka så er ikke angsten borte, men Adrian velger å jobbe med det og det er det beste man kan gjøre i en slik situasjon.  

Emner: Angst, Dataspill, Skole, Vennskap


Anmeldt av Erlend Andreas Skogrand, Flekkefjord bibliotekIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar