mandag 13. mai 2019

Hvem vil komme i bursdagen min?


Av Nora Brech
Aschehoug. 2018
Målgruppe: Småbarn
Bokmål


Isbjørnen Ida fyller år og steller i stand til bursdagsselskap. På Nordpolen finnes det ingen å invitere, så Ida reiser verden rundt i en luftballong for å finne gjester til bursdagsfesten sin.

I skogen treffer hun ekorn, mus, rever og flaggermus, som alle vil komme. På en fjelltopp møter hun to geiter, og på andre siden av jorda møter hun krokodiller og øgler. De vil også gjerne komme i bursdagen hennes. Ida skynder seg hjem for å klargjøre til fest, og avslutningsvis samles forskjellige dyr fra hele verden rundt et festdekket langbord for å feire bursdagen til Ida.

«Hvem vil komme i bursdagen min?» er en bildebok med lite tekst. Selve reisen skildres ved hjelp av nesten helt blanke oppslag med Ida i luftballongen som eneste motiv, og disse sidene har ingen tekst. Når hun lander i forskjellige land spør hun dyrene der om de vil komme i bursdagen hennes, og alle svarer ja.

Emne: Boka handler om både vennskap og ensomhet. Ida har ingen å invitere til bursdagsselskapet sitt på Nordpolen, men det er usikkert om det er fordi hun ikke har noen venner, eller om det rett og slett ikke bor noen andre der. Kanskje er det en referanse til miljøkrisa? Når Ida først treffer andre dyr er hun herlig fordomsfri og inviterer alle sammen. Alle er velkomne!

Alder: Dette er en fin høytlesningsbok for de minste barna, men tematikken er også aktuell for større barn.


Anmeldelse skrevet av Maria Olsen, Farsund bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.