fredag 10. mai 2019

Aru Shah og dommedagsdansen


Av Roshani Chokshi
Vigmostad og Bjørke, 2019
383 s.
Målgruppe: 12 år +
Bokmål


Aru må som vanlig tilbringe høstferien hjemme på museet sammen kjedelige statuer. Når tre klassekamerater dukker opp på overraskelsesbesøk, må Aru gjøre noe for å imponere de.

Men ting går ikke som planlagt. Ved et uhell slipper hun løs en eldgammel demon som har til oppgave å vekke ødeleggelsens gud. Aru må ut på et storslagent, skummelt og vanskelig eventyr for å redde verden.

Aru Shah og dommedagsdansen er en spennende fantasy bok. Temaene i boka er vennskap og familie og den lærer oss om hinduistisk mytologi. Boka har en god blanding av humor, spenning og læring. Aru er en morsom hovedperson som passer inn med de andre heltene i Rick Riordan sitt univers. En av de mange utfordringene Aru møter i løpet av boka er at ingen har tro på henne og følgesvennene, siden de er jenter og barn. Dette håndteres på en god måte hvor jentene får bevise gang på gang hvorfor en heltinne er like god som en helt.

Språk: Det er mange indiske navn og ord med i boka, som kan oppleves som utfordrende for noen lesere. Men det finnes ordforklaringer bakerst i boka, for de som skulle trenge det.

Emne: Vennskap og familie, hinduistisk mytologi.

Alder: Dette er en bok for barn fra 12 år og oppover. Karakterene er i 12 års alderen og målgruppen til denne boka er de samme som leser Rick Riordan sine bøker.

Vurdering: Aru Shah og dommedagsdansen er en bok som man kan le og lære av. Den passer inn i det universet som Rick Riordan har skapt med Percy Jackson. På en annen side er dette noe som gjør at denne boka ikke skiller seg veldig ut. Historien er spennende om man er interessert i hinduistisk mytologi. Humor er et viktig virkemiddel og hvis man liker Rick Riordan sine bøker, så vil man like denne boka. Dette er en god fantasy bok, men det kjennes ut som man har lest den før. Hovedpersonene i boka blir vi godt kjent med og jentene beviser at selv om ingen tror på de, så holder det at de tror på seg selv og hverandre.


Anmeldelse skrevet av Mette Henriksen, bibliotekar, Søgne bibliotek.














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.