mandag 13. mai 2019

Pyramidemysteriet


Av Hanne K. Rohde
Kagge forlag, 2019
150 s,
Målgruppe: 5.-7. klasse
Bokmål


Astrid er 13 år og går i 8 klasse på Nordberg skole i Oslo. Hun bor stort sett alene sammen med pappa som er advokat. Mor er lege og jobber i ulike katastrofeområder for «Leger uten grenser».

På skolen har hun akkurat blitt kjent og venn med en ny gutt i klassen, Yusuf. Astrid liker Yusuf godt, og de er mye sammen etter skolen. Astrid er hestejente, og hun har hesten Rocky som står på en stall i Maridalen og som hun steller og rir nesten daglig.

Ei natt våkner Astrid av et rart lys. Det er mørkt over alt og midt på natta. Astrid får en vond følelse om at det er noe galt med hesten hennes. Hun våkner pappa og får til slutt overtalt han til å kjøre til stallen. Da de kommer inn er Rocky svært stille og pjusk, nesten som om han ikke kjenner de igjen. Det lukter også litt rart i stallen, nesten litt søtaktig.

Pappa og Astrid er bekymret for hesten, og klarer til slutt å få dyrlegen ut for å se på hesten. Han tror også hesten er sjuk og tar den med til klinikken. Her blir hesten pumpet, og det viser seg at den har fått i seg hasj. Astrid og Yusuf undersøker litt i stallen, om dette kan ha vært et uhell eller at noen med vilje har villet skade den. De er ofte på gården og snuser rundt, tar mange bilder av ting de lurer på. De samler bevis og skjønner etter hvert at det sannsynligvis foregår narkotikatrafikk på gården. De prøver å finne ut av dette på egen hånd, men skjønner at de må ha hjelp da dette sikkert er profesjonelle kriminelle som de må passe seg for.

Hvorfor har de så mange blomsterpotter på gården?
Hva er det med gulløredobben de finner, og hvem sin er det egentlig?

Alder/vurdering/tema: Ei lettlest, spennende bok for mellomtrinnet. Passer like godt for jenter og gutter. En fin serie for de som leser mye- og venter på neste bok. Temaet er jo også svært aktuelt, da Julius, sjimpansen i dyreparken også just ble forsøkt forgiftet med hasj

Nr. 1 i Blålysserien.


Anmeldelse skrevet av Janne Wigemyr, Marnardal bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.