onsdag 21. november 2018

Plastpinner juger ikke


Av Lise Knudsen
Gyldendal, 2018
84 s.
Målgruppe: 15 +
Bokmål

Vakker og vondt om barn og ungdom som får eller tar ansvar som er for stort til å bære. Det handler også om å være i vakumet som oppstår etter tapet av et familiemedlem. En familie med hull.
Hvordan skal barn forholde seg til voksne sin sorg og sine søsken.

Boka er skrevet i en kvinnelig jeg-form. En barndom som er over. Jeg personen har mistet moren sin og må nå håndtere sine egne sprikende følelser, brorens sinne og sorg og en far som kanskje ikke helt makter.

Jeg-personen har gått fra å balansere mellom barndom og voksen til å brått og brutalt bli forskjøvet inn i voksenverdenen. Og antagelig vil hun mangle en voksen til å veilede seg. Man kan se for seg at det skulle vært en venninne eller aller helst en mor der, men mor er borte. Og nå må jeg personen håndterer sine tanker og følelser omkring kjærlighet og sin umodne seksualitet helt alene.

Boka er skrevet i et lett, rått og poetisk språk. Det er lite tekst og leseren inviteres til meddiktning. En fin men også vond bok. Passer best for ungdom som har noe leserfaring i fra før men er enkel nok til at flere kan finne sine passasjer

Anmeldelse skrevet av Anita Vestøl, Farsund bibliotek

1 kommentar:

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.