onsdag 21. november 2018

Det magiske hjertet


Av Kristina Ohlsson
Aschehoug 2018
208 s.
Målgruppe: 10 år+
Bokmål


Roberta sin bestevenninne Charlotte har et dårlig hjerte. Så lenge Roberta kan huske har Charlotte vært syk. En dag er de to bestevennene og bestefar Horatio på en auksjon. Der kjøper Roberta en magisk globus og møter Eric en gutt som bor i nærheten av bestefar Horatio. Kort tid etterpå blir Charlotte dårligere. Da bestemmer Roberta seg for å ønske seg noe fra globusen.

«Det magiske hjertet» er en bok som hopper mellom fokus på skattejakten til ønskeglobusen og spørsmål rundt liv og død. Mange av de fineste øyeblikkene i boka er når Roberta og Charlotte diskuterer døden og lager sin dødsliste. I starten av historien virker dette som en vanlig fantasy fortelling med et stort eventyr, hvor alt går bra til slutt. Dette er ikke tilfellet med «Det magiske hjertet». Boka anerkjenner at døden ikke er lett og at dette er et tema som også opptar barn.
Leserne får også ett blikk om hvordan de voksne sine reaksjoner til døden kan oppfattes av barn.

Språk: Det er korte setninger i boka. Språket i boka er enkelt og selv om store temaer diskuteres, gjøres det på en enkel og forståelig måte.

Emne: Døden og vennskap.

Alder: Boka passer for de rundt 10år og oppover. Men med tanke på temaene i boka, kan det være at man må burde diskutere med de under 12år hva de føler og tenker om boka.

Vurdering: Dette er en bok som kan fremkalle mange følelser. Samtidig virker det til tider som man leser to forskjellige bøker. En av grunnene til dette er jakten på vann eller jord fra fem forskjellige land. Nesten hver gang dette kommer opp, tar det meg som leser ut av historien. På en annen side gjør skattejakten det lettere for leseren å få en pause fra det som er alvorlige samtaler rundt liv og død. «Det magiske hjertet» er en bok som takler vanskelige temaer på en fin måte.

Anmeldelse skrevet av Mette Henriksen, Søgne bibliotek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.