torsdag 15. november 2012

Felina - friske fraspark


Skrevet og tegnet av InkaLill (Inga-Lill Røsberg)
InkaLill forlag 2012
Bokmål



Hovedinnhold:
Boka begynner med å fortelle litt om bakgrunnen for utgivelsen. Funny-animals fortellingene om Felina var i utgangspunktet en serieføljetong i norsk barneblad i 1993. Forfatteren fikk gode tilbakemeldinger og arbeidet dermed videre med serien og utviklet flere figurer som dukker opp sammen med hovedpersonen, Felina.
Boka er dermed en samling av fem tegneserie-fortellinger om Felina som er en typisk norsk huskatt av utseende: svart og hvit. Hun er en skikkelig heltinne-katt som møter alle utfordringer med friskt pågangsmot, er også en skikkelig smarting som ser løsninger på alle problemer og har god fantasi. Byen Sjom som hun bor i, er nabobyen til Grom. Disse er vanlige byer slik vi kjenner dem, men alle innbyggerne er selvfølgelig ulike dyr. Når Felina ikke er ute på spennende eventyr, jobber hun som bibliotekar og forfatter. Sjangerne i fortellingene varierer mellom å være eventyr-, sjørøver, detektiv- og spøkelsesfortellinger.


Språk/illustrasjon: Lett språk med enkle fargerike tegninger.

Emne: Mysterier, trolldom, rettferdighet og litt om likestilling.

Alder boka passer for: Fra 10-12 år.

Vurdering: Fordi sjangeren varierer i fortellingene, er det garantert en eller flere av disse som vil fenge barn og unge. Situasjonene er spennende, morsomme og gjenkjennende. Likte denne heltinne-katten som kanskje bare har en svakhet: hun kan ikke svømme!

Jannicke Usterud

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.