onsdag 18. november 2015

Naboen er en heks

Tekst :  Bjørn Arild Ersland
Illustratør: Lene Ask
Forlag: Cappelen Damm, 2015
Språk: Bokmål

 Handling :
Frida bor i samme oppgang som en heks som  heter frøken  Pollestad.  Hun er over 100 år og oppfører seg akkurat som en heks. Hun får underlige ting til å skje, biler stopper og blader løsner fra grenene når hun går forbi.  Hun plukker vemmelige ting på veien som hun koker suppe på, og det kan man lukte lang vei når man går forbi døren hennes. Det lukter tiger,  drikker man den suppa er man død.
Alt dette vet Frida, for hun spionerer på heksa . Hun har kikkert laget av dorull og speil,  og en usynlighetskappe hun bruker  når hun følger etter henne på veien og bort til butikken.
En dag skjer det verste – pappa lover frøken Pollestad, heksa, at Frida skal hjelpe henne inn med varene, og Frida er nødt til å gå.
Heksa inviterer henne inn og sier hun har noe til henne. Frida tør ikke nekte og blir med inn.
Der er det skummelt,  døde dyr henger på veggen , og på komfyren i kjøkkenet koker en illeluktende suppe, det har den nok kokt  i mange år.
Heksa serverer kakao, eller 40 år gammel suppe,  som svir på tunga, Frida blir kvalm.
Så sier heksa at hun vet at Frida spionerer på henne, og da går det opp for henne at – selvfølgelig -en heks kan se gjennom en usynlighetskappe.

Da åpner heksa et skap og sier :  Jeg har en gave til deg……

Vurdering :

Jeg synes boken best passer til barn 8-10 år. Den er spennende og litt skummel – for blir Frida en heks ?- Den appellerer til barns fantasi og er rikt illustrert med flotte detaljerte  tegninger.  Hadde vi ikke alle en heks i nabolaget da vi vokste opp ?


Anmelder er Jorunn Bentsen, Lyngdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.