lørdag 30. november 2013

Skolespøkelset

av Eldrid Johansen
Illustrert av Christoffer Grav
Cappelen Damm 2013
Bokmål
Leseløve, Grøsserløve


Aman og Gina er to nysgjerrige jenter. Aman er den tøffeste og trekker Gina med seg. Klassekameratene Thomas og Jacob ville leke glemselen med dem men jentene hadde stukket fra dem og gått til Spøkelseskorridoren på skolen. Korridoren holdes stengt og de voksne sier at det på grunn av en ødelagt vegg. Jentene tror ikke på det. De mener at de voksne ikke vil si at de tror det spøker der. Men Aman tror ikke på spøkelser og setter seg fore å motbevise at det kan være så farlig å gå inn i Spøkelseskorridoren. Thomas forteller om en elev som har møtt spøkelse der inne og kjent en iskald hånd som stryker over panna. Han sier at barn har blitt ødelagt for alltid hvor øynene blir tomme som om de ikke tilhører et levende menneske!

Klassen foreslår for læreren at de skal sove på skolen natt til Halloween og pynte hele skolen til Halloween-fest. Jentene vil pynte i den avstengte korridoren også men da blir læreren alvorlig og får elevene til å love å ikke gå dit! Men når de har pyntet på skolen og på kvelden skal se film i klasserommet sier Aman at hun må på do og drar med seg Gina. Hun vil ned i korridoren for en gang for alle bevise at det ikke fins spøkelser der...

Dette er en lettlest grøsserhistorie for de som tør! Kan passe for 7-9 åringer. Det handler om spøkelser og det foregår natt til Halloween - så den kan gjøre seg godt til høytlesning i den forbindelse kanskje i en liten gruppe så alle får med seg bildene. Bildene understreker teksten men gjør den kanskje enda mer skummel? 

Åse Katalin Macsali, Vågsbygd bibliotek/Hellemyr bibliotek


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.