lørdag 30. november 2013

Kaptein Nero

av Ingvar Ambjørnsen
Illustrert av Per Dybvig
Samson & Roberto 4
Cappelen Damm 2013
Bokmål


Hovedinnhold:
De gode vennene Samson og Roberto våkner opp til en koselig frokost med gjester og personale på Fjordgløtt pensjonat. Etter frokost setter forsamlingen seg på pensjonatets veranda for å nyte saft og kaffe, men idyllen blir fort avbrutt av intens breking fra fjorden. Det er Fredrik fra fyret som kommer roende i full fart. Fredrik er vettskremt, han har sett et digert gult øye komme opp av havet. På dyremunne heter det at noe stort og lysende skal stige opp av havet, et sikkert dommedagstegn. De fleste på Fjordgløtt tror ikke på dyresnakk og bestemmer seg herved for å finne ut av dette mysteriet.


Spoileralert!!!
Det viser seg at det er en gigantisk undervannsbåt som dykker rundt i fjorden. U-båten eies den den maktsyke og onde ulven, Kaptein Nero, som kun vil tjene penger og gjøre dyr til slaver. Kaptein Nero har hatt en spion på Fjordgløtt for å finne ut hva det er som gjør Fjordgløtt pensjonat så suksessfylt, slik at han kan gjøre samme suksess med sitt eget undervannscasino.


Språk:
Naivt og enkelt, med ordspill. Mye humor i språket.


Emne:
Vennskap, kjærlighet og lojalitet.


Alder boka passer for:
Høytlesning for 2.- 3. trinn. Lese selv 3. – 4. trinn?


Vurdering:
Jeg har ikke lest noen av de tidligere bøkene om Samson & Roberto, jeg vet dermed ikke hvordan denne boka er i forhold til de forrige bøkene. Jeg følte heldigvis ikke at jeg gikk glipp av noe. Jeg kunne kanskje ane at det hadde skjedd noe før, men jeg følte ikke at jeg burde ha lest de tre forrige. Jeg kan dessverre ikke si at jeg nøt å lese denne, den traff ikke meg, det er ikke helt min type humor. Likevel har jeg tro på at den passer godt til aldersgruppa den er beregna for. Jeg skjønner humoren, jeg bare ler ikke selv. Det er en helt grei historie, passe skummel, passe spennende, ikke for lang, korte kapitler. Greit handlings forløp. Jeg hadde kanskje bare sett for meg noe annet som ville fenget meg mer. Heldigvis er det ikke meg denne boka er ment og fenge, men yngre lesere og det tror jeg den klarer.

Caroline Louise Gabrielsen, Vågsbygd bibliotek



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.