onsdag 4. mai 2016

Det er bare kjærlighet

Skrevet av Sverre Henmo

Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2016
Målform: Bokmål
Antall sider: 125
Emne: Forelskelse, vennskap, lojalitet, kjærlighet, søsken

Jonathan går på ungdomsskolen, er kamerat med Axel og er forelsket i Alina. Alina, som er så pen at hun har vært med i en reklame for håndvesker. Axel har aldri hatt kjæreste. Det har for så vidt ikke Jonathan heller. En ettermiddag står Axel på døra hos Jonathan sammen med Savannah og Liva – som er nest og tredje høyest i klassen. Savannah vil gjerne være kjæreste med Axel, men bare hvis Jonathan sier ja til å være sammen med Liva. Jonathan tenker mest på Alina, men vil heller ikke svikte bestevennen. Da blir det vanskelig.
Jonathan bos sammen med mora og broren Trym. Trym går i tiende og er stjerna på skolelaget i fotball, og banker opp Jonathan så fort han får en anledning.

Vi følger Jonathan noen få dager, men det som skjer disse dagene er viktig for ham. Han havner i et dilemma som det er vanskelig å komme seg ut av uten å svikte noen.
Boka er lettlest og til tider ganske morsom. Kapitlene er korte, skrifta stor og språket flyter lett. Sverre Henmo har vært flink til å skildre livet for en gutt i åttende – uten at det blir klisjefylt. Boka passer for alle gutter og jenter som har vært forelska. Eller som har eldre søsken. Fra 12 år og oppover.

Anmeldelse skrevet av Barb Lamprecht Wang, Vest-Agder fylke/Kulturseksjonen 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.