mandag 8. mai 2017

Linda i vingetrøbbel


Skrevet av Lise Männikö

Forlag: Omnipax
Utgitt:2016
Språk: Bokmål

Innhold:
Linda er ei lita jente som bor i Fe-vik. Hun er en fe som alle andre på stedet. Fe-vik er et bitte lite sted, en strand, noen hus og en hekk. Et problem er stort for Linda. Hun har så små vinger. Så er hun enefe og bor alene med sin far. Mor var så rastløs at hun fløy sin vei. Linda savner av og til moren sin, men ble litt sliten av rastløsheten hennes. Heldigvis har hun fremdeles en far, læreren, som drysser tryllestøv som gir søvn.

Ikke alle feer er like snille. Ena prøver å være litt ond og erter Linda og stikker henne med staven sin så det gjør skikkelig ondt. Det lukter svovel av Ena. Linda merker henne på lang avstand og vil helst unngå henne. En dag kommer en fremmed fe til Fe-vik. Hun forsøker i alle fall, men klarer å sette seg fast i hekken. Hekken har et hull sog det er akkurat litt for lite for Anna, fremmed-feen. Linda får henne løs og de blir gode venner. Skriver pene ord om og til hverandre med tryllestaven med skyskrift på himmelen.
Ena liker ikke fremmede. Hun blir litt sjalu på vennskapet deres og stikker Anna med staven og forbanner henne slik at hun skal falle i søvn – og sove i hundre år. Tornerosesøvn. Mye av handlingen i resten av boka går på å vekke Anna ut av tornerosesøvnen med ulike midler.

Emne:  Vennskap, mobbing, annerledeshet, eventyr og litt fremmedfrykt for andre feer.
Språk: Lettlest og enkelt språk med mye dialog. Stor skrift og mye bilder.
Alder:  8-10.


Vurdering:  Enkel historie om vennskap og det å være enebarn. Alle har noen små skavanker som de kan leve godt med. Mobbingen er ufarlig men plagsom nok til å være et tema i boka. 


Anmeldelse skrevet av Torvald Hellum, Vest-Agder fylkesbibliotek 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.