onsdag 21. november 2018

B for bestevenn


av Nina E. Grøntvedt
Ill.: Bård Sletvold Torkildsen
Aschehoug, 2018
40 s.
Målgruppe: 3-6 år
Bokmål


Bea elsker barnehagen og er full av energi og klar for å leke noe monstergøy. De andre er opptatt av å være bestevenner og Bea vil også gjerne ha en bestevenn.

Iman og Daniel leker katt og Bea synes det er en kjempegod ide. Hun vil også være med. Hun vil være monsterkatt, men det er ikke Iman og Daniel klar for. De vil være søte små kattunger og vil ikke leke med en monsterkatt og løper hylende vekk. Bea forstår ingenting. Hun trodde de var bestevenner. Det er ikke lett for Bea å finne en bestevenn i barnehagen når hun vil leke monster. For hvordan blir man egentlig en bestevenn?

Språk: Korte setninger. Gjentakelse. Bruk av store bokstaver for å fremheve Beas energi og iver etter å få med seg de andre i leken.

Emne: Barnehager, vennskap og lek

Vurdering: Fin billedbok som viser livet i barnehagen og hvordan noen kan streve med å finne venner Barna kjenner seg igjen i lek/hverdagsdrama fra barnehagen. Livlige og tydelige illustrasjoner som understreker følelsene til barna. Lett å se om Bea er glad eller trist og hvordan de andre barna reagerer på hennes ideer. Bildene har spreke farger og gir en observant leser tips om hvordan historien vil ende. Boka er veldig lett å like.

Anmeldelse skrevet av Hilde Irene Tveit, Kristiansand folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.