mandag 8. mai 2017

Zombiefeber

Skrevet av Kristina Ohlsson

Forlag: Aschehoug
År: 2017
Målform: Bokmål

Hovedinnhold:
Herbert og farfar bor i Eldsala, Sverige. Det er sommerferie og været er varmt, mye varmere enn vanlig. Det har også begynt å komme masse veps, merkelige veps som også er aktive om natten. Farfar eier ett pensjonat og en dag tar en fremmed mann inn på pensjonatet. En fremmed mann med blodflekker på kofferten.
Herbert mistet foreldrene sine da han var seks år. Har flyttet inn hos farmor og farfar. Dessverre døde farmor ett år senere. Farfar har hatt hjerneslag, og etter dette har farfar begynt å glemme mye. Her bert tar mer og mer ansvar, handler, betaler regninger og mye mer. Herbert har ingen andre slektninger, hvis det skulle skje farfar noe, vil Herbert bli omplassert av kommunen. Om alt annet feiler har Herbert planlagt å rømme.
I Eldsala har folk begynt å bli syke. De får feber og røde øyne. Hva er det som feiler dem?
Herbert og bestevenninna Sally begynner å undersøke hva «den fremmede» driver med i Eldsala. De to opplever snart mer spennende og uforklarlige ting enn de kunne drømt om.

Språk: Lett å lese. Noen rare setninger. Dårlig oversettelse fra svensk? Kunstig språk? Platte og kjedelig dialoger.

Emne: Sykdom. Zombier. Spenning. Vennskap. Familie. Overtro.

Alder boka passer for: 9 – 13 år.

Vurdering:
Dette er første bok i Kristina Ohlssons nye trilogi. Om det vil være zombier med videre i serien vites ikke, vi får vente i spenning.
Dette er en passe spennende bok om en lettkurerende zombieepidemi. Mange lettvinte løsninger som dukker opp nesten i samme øyeblikk problemet oppstår.
Siden dette er en veldig mild grøsser, kan boka brukes veldig langt ned, men for en erfaren leser av grøss vil nok dette fort bli kjedelig.


Anmeldelse skrevet av Caroline L. Gabrielsen, Kristiansand folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar