tirsdag 1. november 2016

Leons hemmelighet

Skrevet av Tor Fretheim

Cappelen Damm, 2016
Bokmål

Leon er en ung gutt som finner ut at han er homofil. Han har ikke tenkt så mye over det før og han har ikke helt ord for det heller. Han møter tilfeldigvis en gutt som heter Bendik og etter det begynner han å gjøre seg mange tanker rundt og han forstår mer av det han føler. Han åpner seg forsiktig og klarer å snakke med Bendik og det. Bendik har tenkt mye på det og kan fortelle Leon om hvordan det har vært for han. Han kommer fra et konservativt hjem hvor særlig faren reagerer sterkt på at hans sønn ble slik en mann skulle være etter hans syn.

Boken handler om å finne ut av seg selv. Denne gutten finner ut at han er homofil men den kan også leses som en bok om ungdomstiden og følelser som surrer rundt da. Det brukes en del metaforer så som at Leon går på Botanisk hage og ser på blomster som åpner seg. Leon (og forfatteren) er veldig opptatt av film og referer til skuespillere, filmsjangre og filmuttrykk.

Den er skrevet på en enkel og liketil måte. Den har veldig korte setninger og kapitler. Den kunne ha blitt brukt til språkopplæring for voksne men da må nok emnet vurderes i forhold til låner. Boken passer for ca 14 år og oppover.

Boken var ikke veldig overraskende og den er en litt stille og forsakt, men jeg likte den og jeg tror den kan være veldig fin for dem har gått med samme tanker eller ikke har tenkt tankene helt ut enda. Den er også fin for andre for å forstå bedre, ved å lese Leons tanker.

Anmeldelse skrevet av Åse Katalin Macsali 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar