tirsdag 1. november 2016

Hvileløs

Skrevet av Tina Trovik

Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2016

Emma er ikke som andre jenter på sin alder. Hun bor med sin mor, men er vant til å klare seg alene siden moren ofte er borte over lengre tid.  Hun er en selvstendig jente på rundt 16 år som ikke er så opptatt av de samme overfladiske tingene som sine jevnaldrende. Emma har ikke noen særlige venner, men det ser ikke ut til å plage henne.
På vei til skolen blir Emma oppmerksom på en gutt som står og henger på samme sted hver dag. Etter hvert går det opp for henne at det bare er hun som ser han. Emma blir nysgjerrig og kommer i prat med gutten som kaller seg Alex. Alex viser seg å være et gjenferd og han husker ikke hvem han er, eller hvordan han havnet der. Han har bare et sårt minne om noe som gikk veldig galt. Alex ber Emma hjelpe han med å finne ut hvem han er og hva som hendte.
Emma klarer å finne forbindelsen til familien til Alex, og blir kjent med Milla som hun forstår er stesøsteren til Alex. Hun blir invitert hjem til Milla hvor hun også treffer stemoren til Alex. Stemoren hevder at Alex forsvant etter en krangel og aldri dukket opp igjen. Det viser seg også at faren til Alex tok livet av seg et par år etter at sønnen forsvant. Det gikk rykter om at han hadde dårlig samvittighet fordi han behandlet sønnen dårlig.
En venninne av Milla, Filippa, vil gjerne hjelpe. Filippa vil vise Emma noe, men blir drept før hun kommer så langt. Emma og Alex tror at den som drepte Filippa, er den samme som drepte Alex.

Emne: Være annerledes/ikke følge strømmen. Forskjell på over- og underklasse. Vennskap. Gjenferd.Mysterie.

Jeg oppfatter boka som en «snill grøsser». Boka handler riktignok om gjenferd, men jeg syns innholdet er like mye preget av spenning. Det var ikke plagsomt mange hår som reiste seg, men nysgjerrigheten på mysteriet var der helt til slutt.
Boka er lettlest og ikke av den mest skremmende sorten. Boka inneholder mye dialog og Innholdet er enkelt å forstå da historien er skrevet i kronologisk rekkefølge og i jeg-person.
Boka er enkel, men ikke kjedelig. Det skjer mye. Det som ødela litt av opplevelsen var den brå slutten. Det gikk veldig fort på slutten hvor den skyldige avsløres, og det føltes som om det manglet noen kapitler. Det var en del spørsmål som ble hengende i lufta.

Boka kan leses både av jenter og gutter fra 11 år.

Anmeldelse skrevet av Tove Larsen, Åseral bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.