tirsdag 1. november 2016

Herman Hule 1: Dinosaurdalen

Skrevet av Kyle Mewburn og Donovan Bixley

Fontini forlag

Boka begynner med en presisering/advarsel: Forfatteren tror egentlig ikke neandertalere og dinosaurer levde samtidig. Han så i hvert fall ikke en eneste dinosaur da han reiste tilbake til steinalderen med tidsmaskinen sin for å gjøre undersøkelser til denne boka.

Dette er første boka i en serie på åtte bøker.

Steinaldergutten Herman Hule bor sammen med den ikke spesielt smarte neandertaler-stammen sin. Herman er ikke neandertaler, han er et huleboergeni som er mye smartere enn de andre i stammen. Det betyr at det er Herman som må ta ansvar når det skjer noe uventet. Vi følger Herman i hverdagen, han samler bl.a. brontosaur-bæsj i slimsumpen sammen med kosedinosauren sin Grr-Grr og er sammen med bestevennen Sjmokk. En dag kommer det en rasende Tyrannosaurus rex inn i landsbyen. Det er Herman som må prøve å redde landsbyen.

Boka er rikt illustrert. Den inneholder også faktabokser og faktasider om livet i steinalderen. I følge forlaget passer boka best for gutter og jenter fra 7 til 12 år. Jeg tror boka kan passe godt for de som likte Gutta i trehuset-bøkene. Boka er lettlest og morsom (inneholder mye bæsj, promp og snørr), men kan være litt skummel for de aller minste. Boka inneholder også små henvisninger som kan være morsomme for voksne (ved høytlesing), f eks: Noen ganger var Herman redd for at all å dinoprompen skulle føre til klimaforandringer, og det ville kanskje ikke være så bra, fordi.. Tja, det er også en annen historie.

Forfatter Kyle Mewburn er født i Brisbane (Australia) og bor nå på Sørøya i New Zealand. Han har skrevet mange bøker for barn og vunnet mange priser. Boka er oversatt av Simon Stranger. Forlaget Scholastic har fine internettsider om Dinosaur rescue-serien.
Her finner du boktrailere, mer om forfatter og illustratør, mer om bøkene, bilder å fargelegge og mye mer.

Anmeldelse skrevet av Barb Lamprecht Wang, Vest-Agder fylkeskommune, kultur


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.