tirsdag 1. november 2016

Hanen som ville bestemme ALT!

Skrevet av Melanie Joyce

Illustrert av Kimberley Scott
Oversatt av Johanne Dypedal
Spektrum forlag
Utgivelsesår: 2016
Målform: bokmål

Handling: Bildeboka starter med at Snillerud gård ennå sover tidlig om morgenen. Men så kommer det en helt ukjent hane inn på gården, uten at noen har bedt han om det. Han sjefer på de andre dyrene. Dyrene synes ikke det er greit, og legger etterhvert en plan om hvordan de kan få slutt på denne sjefinga. Neste morgen når hanen er på inspeksjon møter han griser som mjauer, høner som rauter, kuer som breker, og dermed tror hanen han har blitt gal. Alle dyrene er helt enige i at hanen har tatt for mye ansvar og må ta en lang ferie. Han drar til det fjerne Østen for å finne sin indre fred. Dyrene er fornøyde med tilstanden igjen på den late stille Snillerud gård. 

Språk: Bildeboka er på rim. Den har noen ord innimellom som er vanskelige, men det gjør ikke så mye om ungene ikke forstår alle orda. Dette er kanskje for å få det til å rime, siden boka er oversatt. Noen av dyrene har dialekt, noe som jeg synes er artig. Boka henvender seg også til den voksne leser med humor som bare den voksne leser forstår seg på.

Vurdering: Boka har fargerike og morosamme illustrasjoner med som strekker seg over hele siden. Skrift-størrelsen er varierende, med utheving av enkelte ord.  For den som leser er det en variasjon som er fin synes jeg. En koselig og morsom bok som en må ta seg god tid med for å få med seg alle detaljene i illustrasjonene. Artig historie.

Alder: Passer for barnehagebarn og opp til 2.klasse.


Anmeldelse av Anne Kristine Arnesen, skolebibliotekar Åseral skule

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.