tirsdag 1. november 2016

Glassroser

Skrevet av Kari Sverdrup

Forlag: Mangschou
År: 2016
Sider: 151
Alder: 9-12

Hovedinnhold:
Tolvåringen Rose er nokså fornøyd med livet. Hun har venner og venninner, hun har kaninen Bud, og en ganske fin familie. Hun savner faren som reiser mye, men skyper daglig med ham.
Rose er ABSOLUTT IKKE venninne med de jålete «flettejentene» i klassen, og det er greit. Stort sett lar de Rose få være i fred. Men da Nico og Rose blir venner, snur stemningen. Flettejentene blir misunnelige og Rose får svi.
Romanens tittel henspiller på temaet i boka; mobbing og jenteintriger. Glassroser er en pestanemone som dukker opp i akvarier som Rose betrakter sammen med Nico, i akvariene til Nicos bestefar. Glassrosene må tas raskt og grundig, ellers sprer de seg og ødelegger miljøet. Omtrent som flettejenter med ondt i sinne.

Tema:
Jenteintriger, sjalusi, misunnelse, mobbing, forelskelse og vennskap.

Vurdering:
En varm fortelling om Rose som både er sterk og sårbar på en gang. En bok jenter i 9-12 års alderen vil kjenne seg igjen i. Jeg likte boka veldig godt! Den er lett å lese, har et fint språk og en gjenkjennelig handling – selv for voksne. Den bør absolutt leses av mange jenter, men som skolebibliotekar frykter jeg at dette er bok som fort kan bli borte i bibliotekhyllene. Den ser litt anonym ut og det er en enkeltstående bok. Jeg har valgt å merke den med et hjerte og satt den i «kjærlighetshylla» slik at det skal bli lette å finne den på egenhånd av målgruppa. Ellers tror jeg dette er en bok som aktivt må formidles om den skal bli lest. For denne målgruppen kan den lett oversees fordi den ikke er en serie, «bestselger» eller er skrevet av en populær forfatter.

Anmeldelse skrevet av Line H. Hjellup, skolebibliotekar Spangereid skole

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.