onsdag 11. mai 2016

Mesterhjernen

Skrevet av Lars Mæhle

Tittel: Mesterhjernen
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2016
Målform: Bokmål

Mesterhjernen er bok nr. 2 i serien «Krimteam Siri & Max», som handler om to klassekamerater som bor i den lille kystbyen Heimvik. Siri er barnebarnet til lensmannen i byen, Winston Indregård, og hjelper mer en gjerne til når noe skal oppklares sammen med Max.

Hovedinnhold: I Rådhuset denne helga, arrangeres en stor sjakkturnering, Heimvik Chess Open, hvor Max er storfavoritt, og ranket som nr. 2 i turneringen. I tillegg er det et Harley-Davidson-treff i Heimvik, hvor blant annet Rita Engedal og Bjørge, begge to noen tøffe, svartkledde MC-typer er med. Rita er i tillegg deltaker i sjakkturneringen og er til stede sammen med alle i Rådhuset når rådmannen plutselig oppdager at kommunekassa er blitt tømt. Noen har stjålet alle pengene som lå i hvelvet på Rådhuset, 1 million kroner er søkk borte! Inni den tomme safen ligger det et kodet brev som viser seg å være til Max fra Mesterhjernen, med et hint om hvor pengene ligger skjult; i Amcar-huset hvor Rita og Bjørge sover under MC-treffet. Men så viser det seg at denne ledetråden rett og slett er en avledning for å få Siri og Max ut av Rådhuset. For når de to er opptatt med å leite i Amcar-huset, begås den egentlige forbrytelsen i Rådhuset…
Språk: God leselig skrift, korte kapitler, lettlest, tegneserieaktige illustrasjoner som understreker teksten. Alle personene i boka blir presentert i starten med bilde og en kort karakterbeskrivelse.

Emne: Ran, kodeknekking, identitetstyveri.
Alder boka passer for: 9 – 12år

Vurdering: Spennende, morsom, og fengende. Overraskende plot hvor leseren selv må finne noen av løsningene. Mesterhjernen blir avslørt, men ikke hjelperen. Og det skumle ugle-ulet i Jammerdalen, hvem eller hva var det? Kanskje et fram pek til bok nr. 3; Gjenferdet på Heimvik gods?

Anmeldelse skrevet av Jannicke Usterud, Vennesla bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.