onsdag 11. mai 2016

Den magiske skogen

Skrevet og illustrert av Ann Elin Kringlen Ervik

Forlag: Publica bok
Utgivelsesår:
Målform: Bokmål
Antall sider:

Handling:

Handlingen utspiller seg i en magisk skog der alle dyrene kan snakke. I den skogen bor det en liten grønn frosk som en dag tar en tur alene ut i skogen. På sin vei gjennom skogen møter frosken først et piggsvin som ikke kommer over bekken. Da hjelper frosken ham med å bygge en bro. Så møter han en froskefrøken og blir veldig glad – han får en venn. Disse to vandrer så videre inn i den magiske skogen og da hender det mye rart. De møter en trollmann som tryller froskene om til edderkopper – også tilbake til frosker, de møter ulver, troll, bjørner og selvfølgelig andre frosker.

Vurdering:

Boken handler om vennskap og om å hjelpe hverandre. Jeg synes boken er ”tynn” og språket er ikke videre godt. I selve historien er det blandet inn karakterer fra norske eventyr, kanskje litt Esop, trolldom og magi.
Jeg er litt i tvil om hvem boken er beregnet på. Det er ikke en spesielt lettlest bok og den er heller ikke spennende slik at den appellerer til større barn. Kanskje den er best som høytlesningsbok for ”fangbarn” hvor de kan peke på illustrasjonene. De likte jeg og fikk flachback til min egen barndom, da laget vi hele landskap i naturen og satte inn figurer vi hadde eller lagde selv.


 Anmeldelse skrevet av Jorunn Bentsen, Lyngdal bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.