søndag 23. november 2014

Love, du liksom

av Unni Lindell
Illustratør : Lars Rudebjer
Aschehoug
Bokmål.

Handling :
Hovedpersonen Ella drar på ferie til Spania med mor, lillebror, farmor, stefar og stesøsteren Christina.
Første dag på stranden blir de kjent med 3 gutter, en norsk gutt Olav, som Ella så på flyet og synes var søt, og to spanske gutter, Xavier og Juan.

Fra da av handler det mye om kjærlighet. Både Ella og  Christina blir forelsket  i Olav,  og Xavier blir forelsket i Ella.   Dette kan det bli krangling  og misforståelse av , og det blir det.  Ella tar imot et smykke som Xavier gir henne og da er Christina  helt sikker på at Ella er kjæreste med både Olav og Xavier,

Ella og Christina blir uvenner og vil ikke dele rom. Men på barns vis går alt over og på flyreisen hjem skjer det noe som gjør slik at alt ble godt igjen, både for Ella og Christina.

Vurdering:
Dette er 6 boken i serien om Ella. De har alle temaet kjærester og kjærlighet.
Det står at boken passe for gutter og jenter mellom 6 og 10 år. Språket og lengden på boka tilsier nok det men på enkelte punkter synes jeg den er litt avansert når det kommer til «kjærlighetslivet» til barna.  Det er snakk om «varm pust på kinnet» « myke lepper» og «strandløver» for ikke å snakke om klining på flytoalettet.

Ellers er det en koselig og lettlest bok med fine tegninger i som jeg er sikker på er til stor glede for barn, kanskje ikke fra 6 år, men fra 8 år og oppover.

Jorunn Bentsen, Lyngdal bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar