mandag 12. mai 2014

Miko den modige

Av Ed Vere
Goboken/2014
Bokmål


Hovedinnhold:
Miko er en søt liten kattunge. Han er så søt at folk av og til knytter sløyfe rundt halsen hans. Det liker han ikke, for han er en fryktløs og modig kattunge som jager MUS. Først må han finne ut hvordan en mus ser ut så han kan jage den. Han har lynvingekappe på når han jakter og utforsker alt som dukker opp underveis. Han får øye på en flue: "Er du en mus?" "Nei" svarer fluen. "Jeg er en flue, men jeg så en mus skynde seg forbi nettopp nå."

Miko fortsetter sin ferd og treffer mange forskjellige dyr og spør om de er mus, noe de svarer benektende på. De forteller hvilket dyr de er. Noen har sett ei mus for et øyeblikk siden, noen for et sekund siden osv. Så treffer han på ei mus som gir seg ut for å være et monster. Musa sa at hun nettopp så en mus som lå å sov litt lenger borte.

Miko ante ikke at mus var SÅ store. Han kremter og unnskylder seg og lurer på om musa vil være snill å våkne. Han hopper opp og ned på hodet til monsteret. "Miko den modige, har kommet for å jage deg!" roper han. Han ser de store tennene og .....gulp...havner han i gapet på monsteret.

Monsteret nyser kjempehardt og Miko flyr ut av munnen hans. Han bestemmer seg for at det å jage mus ikke er så gøy som det høres ut. Men han kan jo alltids være Miko den modige en gang iblant....for eksempel når han er ute og jager.......monstre.

Språk: Godt

Emne: Løgn, mot og selvtillit.

Alder boka passer best for: Begge kjønn fra 3-6 år vil og ha glede av humoren i både tekst og illustrasjoner.

Vurdering:
Dette er ei koselig og morsom billedbok. Figurene i boka er illustrert i fine farger, mens enkelte sider kun har en liten sort figur og to tre ord på siden. Alle sidene har forskjellige bakgrunnsfarger  og det gir liv og glød til fortellingen.

Forskjellige tidsangivelser blir brukt, som nettopp, øyeblikk, sekund og minutt.
Boka legger opp til gode samtaler, som å finne balansen mellom det å være modig og tøff, og det å innse at enkelte ting godt kan få lov til å være skumle. Unik grafikk fra en av Europas mestselgende billedbok-kunstnere.

Anne Lill Kvam, Farsund bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.