mandag 12. mai 2014

Glassbarna

Av Kristina Olsson
Cappelen 2013
Bokmål


Bille er 12 år og bor sammen med mamma, Ebba i Kristianstad. Faren til Bille er nettopp død og mamma ønsker å begynne på nytt og vil at hun og Bille skal flytte. Mamma finner ett gammelt hus i Åhus som hun synes er perfekt, men Bille er ikke enig. Hun føler noe ikke stemmer allerede i møtet med megleren som virker usikker og stresset. Og når hele huset gir inntrykk av å ha blitt forlatt i hui og hast, begynner Bille å føle en snikende uhygge. Det blir ikke mindre skummelt når takpendelen helt plutselig begynner å svinge og det dukker opp noe små håndavtrykk i støvet på ett bord. Og det er bare begynnelsen.

Ella forsøker å snakke med mamma om alle de uforklarlige tingene, men hun bare fnyser av Bille og tror bare hun prøver å sabotere hele ideen om å flytte. I Åhus blir Bille etter hvert kjent med Alladin, og sammen med venninnen sin Simona, prøver disse tre å undersøke husets historie. Men det er som om noe eller noen ikke vil at de verken skal bo der, eller finne ut hvilke hemmeligheter det skuler. At det har hendt noe grusomt, det er de sikre på, for den gamle nabokona Ella, vet tydeligvis mer enn det hun vil fortelle. De skumle hendelsen blir bare enda skumlere og enda mer truende, og Billie er overbevist om at noen snart kommer til å bli skadet visst de ikke flytter. Så blir mamma syk, og Bille er redd for at det kanskje er for sent…

Glassbarna er en klassisk spøkelseshistorie. Boka er spennende og har ett godt driv. Den er lettlest og har stor skrift.

Boka passer fra 9 – 12 år.

Boka vant den prestisjefulle Barnens Romanpris i 2013 og flere anmeldelser sammenlikner forfatteren med Maria Gripe.

Jann icke Usterud, Vennesla bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.