mandag 12. mai 2014

Denne elgen er min

Av Oliver Jeffers
Oversetter: Hagerup, Henning
Gyldendal 2014


Hovedinnhold:
Wilfred eide en elg. Han hadde ikke alltid eid en elg. Elgen kom til ham for en stund siden, og han bare VISSTE at den skulle være hans. Han fant ut at han ville kalle den Marcel.

Wilfred lager regler for hvordan Marcel skal oppføre seg. Som for eksempel ikke å lage bråk når Wilfred hører på platesamlingen sin. Han bestemmer hvor Marcel skal gå og han bestemmer at Marcel skal gi ham ly i vær og vind, og selvfølgelig hjelpe ham å hente ting som han selv ikke når opp til.

Noen ganger virker det som om Marcel ikke hører ordentlig etter! Er Marcel virkelig kjæledyret til Wilfred? Det skal vise seg at det seg at det er flere tror de eier elgen Wilfred.

Vurdering:
Den verdenskjente billedbokforfatteren har laget en utsøkt illustrert, vittig og tankevekkende historie om hvorvidt noen av oss eier noe som helst. Book Awards kåret denne boka til årets beste barnebok i 2012. Anmelderne sier: Boka er et levende, lite kunstverk med en sjarmerende blanding av stilarter og farger, litt alvor, men aldri gravalvor. Alltid med et smil på lur. Den gir ingen fasitsvar, men stiller spørsmål og åpner for ettertanke.

Boken passer for:
Barn fra fire år og oppover

Emne:
Eierforhold, regler og vennskap

Reidun Høiland, Farsund bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.