lørdag 30. november 2013

Verdens farligste gjeng

av Arne Svingen
Cappelen Damm 2013
Bokmål og dialekt


Hovedinnhold:
«Verdens farligste gjeng» består av fire historier om kvartetten som tilbringer dagene etter skoletid i «Uhyggens borg» i «Ondskapens skog». I virkeligheten er det en liten trehytte i skogholtet bak blokkene hvor de bor. Gjengen består av Bukspretten, Dødser’n og Killer.


I den første historien «Den svarte Vampyrrosa» får vi høre om hvordan guttegjengen fikk et medlem til, nemlig en jente.  Hun er tøff og uredd og ikke lik noen andre jenter de kjenner. Vampyrrosa blir hennes navn. I virkeligheten har de langt kjedeligere navn og spiser middag klokken fem. Men inne i skogen, langt unna de voksne, skjer alle de spennende tingene.


Den andre historien i boken heter «Spyttekonkurransen». Der er det helst guttene som konkurrerer, men Vampyrrosa har alltid kule ideer å komme med.
«Den blodige hevnen» som er den tredje historien er de i klammeri med styreformannen i borettslaget som vil rive «Ondskapens borg». Den er ikke bygget etter forskriftene og kan være farlig lekeplass for barn, mener han. Vampyrrosa har nok en gang ideer om hvordan de løser dette problemet.


I den siste historien «En fæl natt» skal de overnatte i «Ondskapens borg». Da er det grøss og gru og nifse historier til kveldsmat. Det er ikke alle som er så tøffe som de tror!


Språk:
En blanding av lett språk, direkte tale, tegneseriegenre og dialekt. Det kan virke forvirrende, men i denne boka passer det!


Emne:
Spenning, humor og vennskap


Boka passer for:
Gutter 7 – 10 år

Vurdering:
Boka er morsom, passe skummel og er flott illustrert av Ida Larmo


Reidun Høiland, Farsund bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.