lørdag 30. november 2013

Ingen vil savne deg

av Michelle Gagnon
Oversatt av Rune R. Moen
Gyldendal forlag, 2013
339 s. BokmålI "Ingen vil savne deg" blir vi kjent med Noa og Peter.
Noa, et fosterbarn som lever på siden av systemet, våkner opp på et operasjonsbord i en lagerbygning.  Hun har et svært arr på brystet og aner ikke hvordan hun havnet hit. Hun klarer å flykte, skaffe seg en bærbar pc, og begynner en jakt for å finne ut hvem som står bak hennes bortførelse.
Peter er en gutt vokst opp i en velstående, men fjern familie. Peter snoker i sine fars papirer, og finner noe om et mystisk selskap kalt AMRF. Da han videre søker etter firmaet på nett, blir han overfalt i huset. En mann kalt Mr. Mason truer Peter at han må holde opp snokingen sin rundt dette, ellers blir det konsekvenser...

Peter gir ikke opp, og søker hjelp fra gode hackere på hackernettstedet sitt /ALLIANCE/. Der tar han kontakt med «Rain», som viser seg å være Noa. I bytte mot kontanter, som Noa desperat trenger da hun er på flukt, ber han henne finne mer ut om dette selskapet. Men Noa hadde ikke regnet med å finne informasjon angående henne, og den mystiske operasjonen hennes…

Språk:
Boken er lettlest, men det er en del tekniske termer i forhold til hacking og en del medisinske termer som blir brukt. Mange av disse blir forklart, men det kan være litt vanskelig å få med seg alt. Det blir også brukt en del banneord.

Passer for:
Ungdommer som liker teknologi, hacking og mye action. Anbefales for ungdommer 14 år og oppover.

Emne:
Teknologi  - Data -  Hacking - Action.

Vurdering:
"Ingen vil savne deg" er en spennende bok om hacking og hemmelige konspirasjoner av mystiske selskap som jeg tror vil fenge mange lesere. Plottet føles som om man «leser en film eller tv-serie», da jeg godt kan se for meg dette på både stor eller liten skjerm.  Det er høyt tempo i boken, den blir aldri kjedelig.  Tror både det filmatiske aspektet og tempoet er et pluss for lesere som trenger at det skjer noe hele tiden.  Er første boken i en serie, og bok nummer to skal plukkes opp av denne leseren. Anbefales!

Tina Øyna, Tangen VGS

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar